Gehuld in flanelle pyjama verliet ze in extase hun nog warme bed, de aroma van koffie kwam haar tegemoet, de herkenbare geur van versgebakken croissants drong eigenzinnig haar neusgaten binnen.

In de verte hoorde ze de muzikale klanken. Luidend vanuit de kerktoren, een oase van rust maakte zich meester. Het was buiten guur en koud. Vrouw Holle had haar volle kussens geschud, een zacht fluweel witdeken bedekte het ochtendgloren.

Een intens warm gevoel viel als een wollig plaid om haar heen, zondagochtend maakte haar lief altijd een ontbijtje klaar, ze nam plaats aan de gedekte tafel. Ze had uitzicht op hun sprookjesachtige tuin. Het evenaarde een plaatje uit een prentenboek.

Sjilpende vogeltjes draaide sierlijke pirouettes bij de voederhuisjes, kleine pootafdrukjes in de witte sneeuw verraden dat hongerige hertjes en konijntjes hun ontbijtje al hadden gehaald.

De haard knisperde een symfonie van gezelligheid en geborgenheid, er hing een sfeer die zich vulde met genot. Koning winter had zijn intrede gedaan en was hand in hand met warmte gegaan.

@Lucia

KONING WINTER

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s