In gedachten verzonken loopt ik door de supermarkt. Waarom vergat ik de eieren?Waarom gebeurt dit steeds vaker? Ik denk terug aan de eerste keer, ik stond binnen bij de slager. “Zegt u het maar mevrouw” zei de slager vriendelijk. “Eh… eh, eh, ik weet het niet” met een rood aangelopen hoofd verliet ik de slagerij. Wat voelde ik me ellendig. Onderweg naar huis schoot het me weer te binnen; een pond gehakt, had ik nodig.

Morgen is er hopelijk meer duidelijkheid over de oorzaak van mijn vergeetachtigheid. De specialist zal me de uitslag van het neurologisch onderzoek vertellen.

Wat een mooie ochtend, het zonnetje schijnt heerlijk de keuken binnen. Wie is die vrouw achter in de tuin, met al die kinderen? Oh nu zie ik het, dat is die vrouw weer die hier vroeger woonde. Ze weet natuurlijk niet waar ze heen moet met haar kinderen. Ja dat is ze, ze had die kinderen toen ook al. Als mijn zonen me vanmiddag ophalen om naar de specialist te gaan, zal ik vragen dat ze haar erop aanspreken, ze komt hier nu al weken iedere dag. En ze gaat ook steeds boven in bed liggen. Het moet echt stoppen. Is ze nou helemaal gek.

Ik heb me zonet aangekleed, wel een rare broek die mijn schoondochter voor me mee heeft gebracht. De knoop en rits aan de achterkant. Straks moet mijn zoon hem maar even vastmaken. En die schoenen die knellen echt! Ik vraag mijn schoondochter of ze binnenkort tijd heeft, ik wil andere. “Goedemorgen mam, ben je er klaar voor? Mam je hebt je schoenen verkeerd om aan en je broek zit achterstevoren, kom ik help je.” Ik voel het schaamrood op mijn wangen komen, ik schaam me diep. Wat is er toch met me aan de hand? Straks weten we hopelijk meer.

We zitten in de wachtkamer van de specialist. Mijn twee zonen zitten naast me. Ik vertel dat ik het echt beu ben, met die vrouw en kinderen rond het huis, ze was er vanmorgen weer en ging boven het vierde kamertje naast mij binnen. “Mam er zijn maar twee kamertjes boven.”
“Goedemiddag samen, komt u verder.” We lopen met drieën de praktijkruimte van de specialist binnen. De specialist vertelt wat er aan de hand is, hij legt alles uit. Het enige wat blijft hangen is Vasculaire dementie. Ik heb dementie.

God schudde de hersenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s